Beskrivning
Vi träffas i Tåkerns trädgård på förmiddagen. Dagen börjar med en rundvandring i Tåkerns trädgård intill Tåkerns naturreservat. Malin berättar historien om bygdens natur och kultur. Vi upplever lite av den vilda floran och fågellivet, tittar på odlingarna och det gamla torpet från 1850. Ni bjuds på något att tugga på innan det är dags att börja förbereda lunchen. Med korgar och redskap beger vi oss till trädgårdslandet – dagens skafferi! Vad vi kan skörda beror på säsongen. I gårdsbutiken finns alltid en bas av lök, rotsaker och potatis samt gårdens ägg och honung. Från närliggande producenter får vi delikatesser som kompletterar måltiden.
Efter skörden är första steget att tvätta och ansa grönsakerna, tvätta händerna och ta på förkläde och huvudbonad. hjälps åt med att skära, hacka och förbereda råvarorna och laga till dem utomhus över öppen eld, i nästan alla väder. I riktigt busväder finns möjlighet att vara inne i torpet. Vi har enkla recept med möjlighet att själv påverka och sätta sin personliga prägel på smakerna.
Säsong 2023: maj till november
Klädsel: Oömma kläder för utomhusvistelse, anpassat till väder. Förkläde och huvudbonad finns att låna.
Ingår: Guide, snacks, 3-rätters lunch, måltidsdryck.
Tidsåtgång: ca 5 timmar, vanligen 9.30-14.30
Pris: Från 550 kr per person
Bokningsbara datum 2023: 5 juni, 20 juli, 12 augusti
Tips: Köp presentkort på utelunch i Tåkerns trädgård i julklapp eller present!