Tåkerns andelsträdgård

Vi har nu erbjudit andelsträdgård i form av prenumeration på grönsaker till ett litet antal hushåll under två år. Det har varit ett roligt med mycket grönsaksodlande, skördande, packa i korgar och leverera i bygden. Det har tagit mycket tid och blir inte mycket lön. Samtidigt är det så roligt att hålla på med grönsaksodling och kunna leverera nyskördade härodlade grönsaker i säsong!

Med några justeringar i upplägget fortsätter vi att erbjuda andelar under 2022.

Upplägg i stora drag:

  • 18 leveranser fördelade på helår, en leverans per månad i februari-april, i snitt två per månad maj-november och en i december.
  • Välj mellan liten korg för litet hushåll eller större korg för familj, 250kr resp 400kr/leverans, 4500 kr för liten eller 7200 kr för stor. Summan betalas innan första leverans, eller uppdelat på två tillfällen 31/1 samt 30/6.
  • Korgen hämtas i gårdsbutiken eller levereras fritt till Vadstena och Borghamn. Om jag kan leverera till fler ställen, som exempelvis Skänninge och Mjölby beror på antal prenumeranter. Hör av er med intresseanmälan!
  • Boka genom att skicka meddelande till mig på messenger eller sms 0738202927. Lämna gärna önskemål vad ni gärna vill att vi ska odla och lägg i korgen redan vid bokning. När jag sedan skördar blir det en mix av säsongens skörd. Om det är något ni inte äter så kanske ni kan ge bort de grönsakerna i present.

I år har jag och min familj odlat grönsaker ekologiskt i 18 år på Tåkerns trädgård. Vi har hunnit att prova att odla det mesta och börjar nu veta vad som funkar, när det är skördeklart och hur stor skörden blir. Vi odlar lök och vitlök av många sorter, morötter och betor i många färger, olika sallad och gröna blad, broccoli, grön- och svartkål mfl kålsorter, purjo, selleri, zucchini, pumpa, bönor, potatis, jordärtskockor och kryddörter. I växthuset växer småtomater och gurka. Varje år provar vi att odla något nytt. På gården finns en liten flock höns som äter ekologiskt foder. I mån av tillgång ingår ägg i korgen om man önskar. Även bikupor finns på Tåkerns trädgård och honung kan köpas till.

Det är främst mängden som skiljer korgarna, men några extra sorter brukar ingå i stor korg.

Vill du boka? Anmäl intresse så skickar jag detaljerad info och andelsavtal.

/Malin Granlund Feldt